5.Boğaz Çakrası
5.Boğaz Çakrası

Boğaz çakrasının yeri:

Omurganın, 7 adet omurdan oluşan boyun bölgesidir. Boyun ile boğaz arasındaki çukur bölge olarak tanımlanır. Bunlardan en üstteki ikisi diğerlerinden farklılaşarak omurganın kafatasına bağlanmasını sağlar. Başı destekler ve dengede tutar. Bu omurlardan çıkan sinirlerden bir kısmı omuzları aşarak kollara ve ellere uzanır.

Boğaz Çakrası Bölgesi
Boğaz Çakrası Bölgesi

Bölge organları:

Boyun, boğaz, ağız, gırtlak, dil, dişler, damaklar, çeneler, soluk borusu, yemek borusu, ses telleri, farenks, larenks, özofagus, sinüsler, burun, kulaklar, yüzler, bronşlar, akciğer üst loblar, omuzlar, kollar, eller, bilekler.

Boyun omurlarının her birinden bir çift çevresel sinir çıkar ve omuzlardan kollara ve ellere kadar ulaşır, bunların gücünü, hareketini ve duyumsamasanı sağlarlar. Boyun fıtığı hastalığında kolların ağrıması bu sebepledir. Elde işaret parmağı, ayaklarda ikinci parmak boğaz çakrasının bağlantılarıdır.

Etkilediği sistemler:

Solunum sistemi, lenfatik sistem

Etkilediği salgı bezi:

Tiroid bezleri, paratiroid bezleri

Tiroid bezleri, tiroksin ve tirokalsitonin hormonu salgılar. Bedensel ve ruhsal gelişim arasında denge sağlar. İskeletin ve iç organların gelişmesini destekler. Metabolizma yoluyla yiyeceğin enerjiye dönüşüm hızını düzenler. İyot metabolizmasını, kandaki ve hücrelerdeki kalsiyum dengesini sağlar.

Temel unsuru:

Esir; sesin ileticisi maddemsi varlık, zamanın başlangıcından beri meydana gelmiş olayları, eylemleri, duygu ve düşünceleri kaydedip saklayan oluşum olarak tanımlanır. Diğer bir görüşe göre uzay boşluğunu kaplayan ve ışığın iletimini sağlayan latif bir varlıktır. Yeni dönem fizikçilerinden bir kısmına göre uzay bosluğu denilen alan gerçekte karanlık madde ile doludur ve bu eskilerin esir dedikleri varlıktır.

Renkleri:

Mavi, gümüşümsü mavi, yeşilimsi mavi

En önemli taşları:

Akuamarin, Mavi Safir, Mavi Topaz, Turkuaz, Amazonit, Mavi Kuvars, Mavi Akik, Mavi Dantelli Akik, Apatit, Krizokol, Kalsedon, Anjelit, Hemimorflt, Selestit, Mavi Kalsit, Kiyanit Ancak bünyesinde mavi rengi taşıdığı için lacivert ve indigo renkli taşlar da boğaz çakrası için yararlıdır.

Boğaz Çakrası Taşları
Boğaz Çakrası Taşları

Etkilediği kimlik:

Sanatsal kimlik / kişisel ifade

Etkilediği duyu:

İşitme duyusu (kulaklar)

Kokusu:

Adaçayı, okaliptus

Temsil ettiği olgular:

Boğaz çakrası temel olarak tiroid hormonları nedeniyle fiziksel büyüme ve gelişmeyi, dinleme ve konuşma organları nedeniyle iletişimi, boyun omurları ve sinirleri nedeniyle beyinle Vücut arasındaki bağlantı ve dengeyi temsil eder. Bedensel ve zihinsel, bedensel ve ruhsal kimliklerimiz arasında geçiş kapısıdır. Aynı nedenlerle davranışlarda diplomasiyi, kolektif bilinci, sosyal olmayı, olaylar ve kişiler karşısında tarafsız olabilmeyi, kendisiyle birlikte başkalarına da saygı duymayı, duygularımızı düşüncelerimizi sanatsal seviyede ifade edebilmeyi de düzenler.

Olumlu etkisi:

Boğaz çakrası sağlıklı çalıştığında kişi kendisini en doğru biçimde ifade edebilir, dil ve mimikleri en uygun şekilde kullanabilir. Toplumla iletişimi mükemmeldir. Dinlemeyi bilir ve konuştuğunda sözleri net ve bilgelik doludur. Temel olarak bütünsel düşünmekle birlikte ayrıntılara inme yeteneğine de sahiptir. “İki kulağa bir dil” hikmetiyle sessizliğin gücünü, başkalarını dinlemenin gerekliliğini, ne zaman konuşması, ne zaman susması gerektiğini bilir. Konuştuğu zaman sözü dinlenir ve gerekli etkiyi oluşturur. Sesi melodik, gür ve anlaşılırdır. Sezgilerine güvenir ve hayatın akışıyla bütünleşir. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimi dengelidir. Yanlış fikirlere ve isteklere karşı dürüstçe “hayır” deme iradesini gösterir.

Boğaz çakrasını kapatan eylemler:

Boğaz çakrasının sağlıksız hale gelmesinin en önemli sebebi gereksiz yere konuşmak, konuştuğunda yalan söylemek, kişinin sürekli kendisi hakkında konuşması, küfürlü konuşmak, alay etmek, birilerini arkasından kötülemek, dinlemeyi bilmemektir. Kişiler ve gruplar bakımından fanatik düşünceler ve davranışlar, çevredeki insanlara ve varlıklara saygısız davranmak, özsaygı eksikliği, başkalarının duygularını anlamaya çalışmama da boğaz çakrasının çalışmasını engeller. Haram veya zararlı şeyleri yiyip içmek, oburca yemek de boğaz bölgesini olumsuz etkiler.

Çalışmadığında olumsuz etkisi:

Boğaz çakrasını kapatan eylemlerle oluşan olumsuzluk, anoreksiya nevroza, obezite, astım, bronşit, işitme duyusunun azalması, kulak çınlaması, aft (ağız ülseri), boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, reflü, tükürük bezleri iltihabı, guatr, tiroiditi, hipotiroidi, hiper tiroidi, farenjit, anjin, baş dönmesi, alerji, sosyal fobi, saç dökülmesi, ses kısıklığı gibi hastalıklara neden olabilir. Boğaz çakrası kapalı olanlarda çoklukla sadakatsiz, güvenilmez, kendini beğenmiş, soğuk, telaşlı, öfkeli, aşırı alıngan, kindar, özgüvensiz, başkalarını rahatlıkla ve insafsızca yargılayan, ilgi çekmeye çalışan bir kişilik oluşur. Kendilerini ifade etmekte ve iletişim kurmakta güçlük çekerler. Zihinsel olarak kendi içlerine kapanırlar ve duygularına hayat hakkı tanımazlar. Çoğunlukla boğazlarında bir düğümlenme hissi yaşarlar.

Boğaz çakrası bölgesini uyarma ve temizleme yollan:

Boğaz çakrası bölgesini sağlıklı tutmanın ve hastalanmışsa temizlemenin ilk önemli yolu ağız içini temiz tutmaktır. Dişleri fırçalamak, diş etlerini sağlıklı tutmak, tuzlu su ile gargara yapmak (tuz katımında aşırıya kaçmamalıdır), dişlere ve diş etlerine zarar verecek yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durmak gerekir. İkinci önemli yol diyafram nefesi uygulamasıdır. Burnunuzdan yavaş yavaş nefes alın, önce karın bölgesini ve sonra akciğerleri nefesle doldurun. Birkaç saniye nefesinizi tuttuktan sonra yine yavaş yavaş nefesinizi ağzınızdan verin.

Bu, başta kalp ve akciğerler olmak üzere tüm organların temizlenmesine, daha fonksiyonel çalışmasına sebep olacaktır. Boyun bölgesine arada bir zeytinyağı ile masaj yapılması da yararlıdır. İnsanlarla ilişkilerde nazik ve zarif olmak, tatlı dille konuşmak, kaba ve küfürlü konuşmaları terk etmek gerekir. Boğaz çakrası bölgesinin olumlu çalışması için mavi renkli taşlardan kullanmak da önemlidir.

Boğaz çakrasının uyarılışı sırasında hissedilenler:

Boğaz çakrası bölgesini iyileştirme çalışmaları yaparken, örneğin mavi taşlar kullanırken, boğazda sıkışma, tümör varmış gibi boğazda içsel basınç, yutmada zorluk, boğazda, alında veya başın tepesinde delik varmış hissi oluşabilir. Kişi aniden gereksiz konuşmalar yapabilir veya şarkı söylemeye başlayabilir. Olumsuz gibi görünen bazı belirtiler iyileşme belirtileridir, uygulama terk edilmemelidir. Belki uygulamayı aralar vererek zamana yaymak gerekir.

Gerçek 1.Kalite doğal çakra taşlarından hazırlanmış ürünlere sahip olmak için aşağıdaki online satış sitemizi inceleyebilirsiniz.

Tassepeti Logo

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz